Anna Lotan Bulgaria - Професионална козметика

Anna Lotan България

 

За лечебните свойства на Мъртво море

За лечебните свойства на водата, солите, минералите и растенията на Мъртво море, които се използават в продуктите на Anna Lotan!!!

Уникалното географско местоположение на Мъртво море е причина за концентрация на соли в неговите води и уникалното съдържание в тези води допринася за лечебните свойства, които са известни на хората от хиляди години. Мъртво море съдържа над двадесет и един минерала, за които е доказано, че действат разкрасяващо на кожата и я поддържа в здравословен и млад вид. Дори растенията растящи на бреговете на Мъртво море имат висока концентрация на витамини, минерали и ценни масла които се използват в дерматологията козметиката и медицината. Основните минерали, открити в Мъртво море са всъщност от съществено значение за правилното функциониране на клетките на кожата, правят я здрава и красива.

Минералните соли и кал от Мъртво море имат уникален лечебен и разкрасяващ ефект върху кожата. Само чрез накисване в солените води, хората с псориазис и други кожни проблеми ще изпитат облекчение на тяхната проблемна кожа. Минералите от Мъртво море са известни с лекотворния ефект върху кожни заболявания, като помагат за укрепване на кожната тъкан, поддържане на химическия баланс на кожата, стимулиране кръвообращението и премахване на токсините от кожата. Дерматолозите по цял свят предписват на пациентите с псориазис или други кожни заболявания бани със соли от Мъртво море. Най-добрите козметици използват и препоръчват само продукти от Мъртво море. Съставът на минералите открити в солта от Мъртво море е уникална комбинация за разкрасяване и терапевтичен ефект върху кожата!

Защо се използват минералите от Мъртво море в грижа за кожата?

Кожата е полу пропусклива мембрана, която отговаря на осмотичното налягане или чрез абсорбиране на влага или чрез освобождаване на отпадъци. Минералите в Мъртво море могат да действат като важни катализатори в многобройните метаболитни процеси.

Внимателното включване и експлоатация на минерали от Мъртво море в грижа за кожата могат да бъдат използвани за ускоряване на тези метаболитни процеси, за да действат по оптимален начин в полза на кожата. Концентрацията, необходима за активиране е малка-само 0.5%, или дори по-малко може да поддържа клетъчното функциониране и подобряването на тези метаболитни процеси!

Защо се използват минерални компоненти от Мъртво море за мазна, предразположена към акне кожа?

Не съществува живот във водите на Мъртво море. Това означава, че е способно да убива микроорганизми. Ако се използва правилно, вода, кал или соли от Мъртво море, те предлагат отличен потенциал като естествени антимикробни вещества за предразположена към акне кожа.

Anna Lotan прави изключително ефективно използването на минерали от Мъртво море!

Минерали от Мъртво море и осмотичното налягане?

Вътре в тялото има физиологична течност, която е с типична соленост 0,9% (като физиологичен разтвор, който често се използва в болниците, за да компенсира загубата на течност).

На повърхността на кожата (от външната страна на мембраната), можем да използваме такава концентрация на сол, че да се създаде "хипо- тоник ".
Кожата има трайна тенденция да се опитва да изравни концентрацията на сол от двете страни на мембраната. Това създава осмотично налягане, за да "се движат нещата" около кожата.Anna Lotan Bulgaria


Anna Lotan Bulgaria

Makoluni EOOD
Мартина Огнянова
тел.: 0882213331
facebook.com/AnnaLotanBulgaria

Anna Lotan Bulgaria